(4 annosta)
350g lyhyttä pastaa (esim. penneä, fusillia, sedania jne.)
5dl tomaattisosetta
2 valkosipulin kynttä
1 pieni punasipuli
tuoretta basilikaa maun mukaan
1 iso munakoiso
100g ricotta salataa tai mausteista provolone-juustoa tai pecorino romanoa 100 g
1 lasillinen auringonkukkaöljya paistamiseen
2 rkl oliiviöljya
suolaa ja pippuria maun mukaan.
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Poista munakoisosta vihreä osan ja pohja. Leikkaa munakoiso suuriksi kuutioiksi (noin 1 cm).
Raasta juusto ja laita sivuun.
Kiehauta pastan keittämiseen käytettavä vesi (n. 2 litraa), johon on lisätty lusikallisen karkeaa suolaa, suuressa kattilassa.
Keitä pasta al dente.
Valmista yksinkertainen tomaattikastike laittamalla pannulle oliiviöljy ja hienononnettu valkosipu ja sipuli.
Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää tomaattisose ja käsin hienonnetut basilikan lehdet.
Keita keskilämmölla 10-15 minuuttia.
Kuumenna sillä välin toisessa pannussa auringonkukkaöljy, johon on listätty pieni määrä oliiviöljyä, paistolämpötilaan (noin180°C). Voit testata oikean lämpötilan laittamalla munakoisokuution kiehuvaan öljyyn. Jos kuutio sihisee, se tarkoittaa, etta on aika paistaa kaikki loput munakoisokuutiot.
Paista kunnes kuutiot muuttuvat hasselpähkinän värisiksi ja laita ne sitten lusikalla imukykyiselle paperille
ylimääräisen öljyn poistamiseksi.
Suolaa ja pippuroi tomaattikastike kypsennyksen lopussa.
Kun pasta on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan ja sekoita kastikkeen kanssa. Lisää vielä hienonnettua basilikaa ja halutessasi voit ripotella pinnalle kuivattua oreganoa. Lisää paistetut munakoisokuutiot ja sitten juustoraaste.
Lisää tilkka oliiviöljyä ja tarjoile Pasta alla Norma kuumana.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti