keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Kirkas perunasalaatti

4 annosta


1 ½ kg perunoita

Marinadi
1 1/3 dl   oliiviöljyä
½ tl         suolaa
½ tl         rouhittua musta- tai valkopippuria
1 rkl        sinappia
2 rkl        sitruunamehua
2 tl          valkoviinietikkaa
2 tl          sokeria
1 ruukku tuoretta tilliä
1 ruukku tuoretta ruohosipulia

Koristeluun
salaattia
kevätsipulia
sormisuolaa
mustapippuria

Pese perunat hyvin ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Valuta perunat ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa jäähtyneet perunat sopiviksi paloiksi.

Valmista marinadi mittaamalla kaikki marinadin aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

Sekoita perunat ja marinadi keskenään. Nosta tarvittaessa jääkaappiin. Anna perunoiden maustua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

Levitä pestyt salaatit tarjoiluastialle ja kaada perunasalaatti salaatin päälle. Pilko kevätsipuli varsineen ja ripottele hienonnettu kevätsipuli perunasalaatin päälle. Rouhi vielä päälle mustapippuria ja ripottele sormisuolaa.

Tämä salaatti vain paranee marinoituessaan, joten voit hyvin tehdä sen jo tarjoilua edeltävänä päivänä.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti