keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Rigatoni al forno con polpettine

Rigatone-pastaa uunissa lihapullien kanssa
(4 annosta)

500g       Barillan pastaa esim. rigatoneja
300g       jauhelihaa
              (nautaa tai sika-nautaa)
4             viipaletta keittokinkkua
150g       emmental- ja mozzarella-
               raastetta sekoitettuna
1l            tomaattikastiketta
1             porkkana
1/2         punaista paprikaa
1/2         (salotti)sipulia (kastike)
1/2         (salotti)sipulia (lihapullat)
              öljyä
              suolaa
              basilikaa
              korppujauhoa
1/2         kynttä valkosipulia
1            kananmuna

Paloittele sipuli ja porkkana ja ruskista niitä hiukan pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää tomaattikastike sekä viipaloitu paprika.

Valmista lihapullat jauhelihasta, kananmunasta, sipulista ja korppujauhosta maustaen mustapippurilla. Ruskista ne kevyesti pannulla ja lisää ne kiehuvaan kastikkeeseen. Mausta suolalla loppuvaiheessa.
Kun kastike on lähes valmis, laita vesi kiehumaan pastaa varten.

Viipaloi kinkku.

Kun pasta on sopivan kypsää, siivilöi vesi pois ja lisää pasta kastikkeen ja lihapullien sekaan kattilaan.

Peitä uunivuoan pohja pasta-lihapulla-kastikkeella, ripottele päälle juustosekoitusta ja kinkkua ja laita vielä loput pasta-lihapullakastikkeesta päällimmäiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle korppujauhoa.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ota vuoka uunista, koristele basilikanlehdillä ja tarjoile.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti