keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Involtini di melanzane alla calabrese

Calabrialaiset broileri-munakoisokääryleet uunissa valmistettuna
(4 annosta)

3          pitkää munakoisoa
200g    korppujauhoja
150g    tulista salamia
600g    broilerin rintafileitä
200g    provolone-juustoa
1          kupillinen valmista
            tomaattikastiketta,
            missä loraus
            extra vergine oliiviöljyä
1          valkosipulinkynsi
1          nippu persiljaa
3 rkl     raastettua pecorinojuustoa
            muutama salvianlehti
            maapähkinäöljyä tai auringonkukkaöljyä sekoitettuna
            oliiviöljyyn tarpeen mukaan (paistamiseen)
            extra vergine-oliiviöljyä maun mukaan
            suolaa ja pippuria maun mukaan



Pese munakoisot ja leikkaa niiden kannat pois. Viipaloi munakoisot pituussuuntaisesti (ei liian ohuiksi viipaleiksi). Ripottele viipaleiden molemmille puolille suolaa lävikön päällä. Tällä tavalla viipaleista poistuu nestettä ja lopputulos on rapeampi. Jätä munakoisoviipaleet lepäämään noin tunniksi, minkä jälkeen friteeraa ne runsaassa maapähkinäöljyssä (tai auringonkukka-oliiviöljyseoksessa).

Sillä aikaa, kun munakoisoviipaleet odottavat paistamista, valmista korppujauhoista, valkosipulista, pieneksi silputusta persiljasta, yhdestä ruokalusikallisesta pecorinojuustoa ja oliiviöljystä mausteseos. Laita loput juustosta odottamaan gratinointia.

Leikkaa broilerin rintafileet ohuiksi viipaleiksi ja paista ne pienessä määrässä oliiviöljyä salvianlehtien kanssa. Jätä odottamaan.

Ota friteerattu munakoisoviipale ja aseta sen päälle viipale provolone-juustoa, viipale salamia, viipale broilerinfilettä sekä ruokalusikallinen mausteseosta. Käsittele munakoisoviipaleita varoen, että ne eivät katkea.

Rullaa viipale kääryleeksi ja aseta se uunivuokaan niin, että lopetusreuna asettuu alaspäin pohjaa vasten. Näin varmistat, ettei käärö avaudu ja täytteet valu ulos.

Kaada loppu tomaattikastikkeesta kääryleiden päälle ja ripottele pecorinojuusto sekä kaksi ruokalusikallista maustettua korppujauhoseosta.

Laita vuoka uuniin 180 asteeseen ja anna gratinoitua kunnes pinta on kauniin kullankeltainen.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti