Calabrialaiset broileri-munakoisokääryleet uunissa valmistettuna
(4 annosta)
3 pitkää munakoisoa
200g korppujauhoja
150g tulista salamia
600g broilerin rintafileitä
200g provolone-juustoa
1 kupillinen valmista
tomaattikastiketta,
missä loraus
extra vergine oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 nippu persiljaa
3 rkl raastettua pecorinojuustoa
muutama salvianlehti
maapähkinäöljyä tai auringonkukkaöljyä sekoitettuna
oliiviöljyyn tarpeen mukaan (paistamiseen)
extra vergine-oliiviöljyä maun mukaan
suolaa ja pippuria maun mukaan
Pese munakoisot ja leikkaa niiden kannat pois. Viipaloi munakoisot pituussuuntaisesti (ei liian ohuiksi viipaleiksi). Ripottele viipaleiden molemmille puolille suolaa lävikön päällä. Tällä tavalla viipaleista poistuu nestettä ja lopputulos on rapeampi. Jätä munakoisoviipaleet lepäämään noin tunniksi, minkä jälkeen friteeraa ne runsaassa maapähkinäöljyssä (tai auringonkukka-oliiviöljyseoksessa).
Sillä aikaa, kun munakoisoviipaleet odottavat paistamista, valmista korppujauhoista, valkosipulista, pieneksi silputusta persiljasta, yhdestä ruokalusikallisesta pecorinojuustoa ja oliiviöljystä mausteseos. Laita loput juustosta odottamaan gratinointia.
Leikkaa broilerin rintafileet ohuiksi viipaleiksi ja paista ne pienessä määrässä oliiviöljyä salvianlehtien kanssa. Jätä odottamaan.
Ota friteerattu munakoisoviipale ja aseta sen päälle viipale provolone-juustoa, viipale salamia, viipale broilerinfilettä sekä ruokalusikallinen mausteseosta. Käsittele munakoisoviipaleita varoen, että ne eivät katkea.
Rullaa viipale kääryleeksi ja aseta se uunivuokaan niin, että lopetusreuna asettuu alaspäin pohjaa vasten. Näin varmistat, ettei käärö avaudu ja täytteet valu ulos.
Kaada loppu tomaattikastikkeesta kääryleiden päälle ja ripottele pecorinojuusto sekä kaksi ruokalusikallista maustettua korppujauhoseosta.
Laita vuoka uuniin 180 asteeseen ja anna gratinoitua kunnes pinta on kauniin kullankeltainen.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti