Hiivaton foccaccia
Pohja:
1,5 dl huoneenlämpöistä vettä
250g jauhoja "00"
35g extra vergine oliiviöljyä
6g hienoa suolaa
Täytteen ainekset:
400g perunoita
200g keittokinkkua
hienonnettuja
rosmariininlehtiä
goudajuustoa
Aloita taikinasta.
Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Kaada joukkoon huoneenlämpöinen vesi ohuena nauhana samaan aikaan käsin sekoittaen. Lisää 25g öljyä. Tässä vaiheessa taikina alkaa jo olla tiivistä.
Kun olet vaivannut taikinaa hetken kulhossa siirrä se työpöydälle ja jatka vaivaamista kunnes taikina on sileää ja elastista. Huomaa, että taikina saa olla pehmeää. Muotoile taikinasta pallo ja jätä kulhoon kohoamaan kelmulla peitettynä. Anna kohota ainakin puoli tuntia huoneenlämmössä.
Tällä välin valmista täyte. Pese ja leikkaa perunat noin puolen sentin viipaleiksi. Ruskista viipaleet pannulla pienessä määrässä öljyä yhdessä pieneksi leikatun rosmariinin kanssa. Älä kypsennä viipaleita liian pehmeiksi, muuten ne hajoavat uunissa. Anna viipaleiden jäähtyä.
Leikkaa keittokinkku ja juusto pieniksi paloiksi, jätä odottamaan.
Ota taikina kulhosta ja jaa puoliksi. Työstä toista puolikasta jauhotetulla alustalla ja painele taikina pyöreäksi läpimitaltaan noin 26 cm ympyräksi. Aseta taikina pyöreälle pellille, jonka läpimitta on 24 cm ja painele taikina pohjaan ja reunoille tiiviisti. Asettele perunaviipaleet sekä pieniksi paloiksi leikatut kinkku ja juusto taikinapohjalle.
Työstä toinen puoli taikinasta myös pyöreäksi hiukan pienemmäksi ympyräksi ja nosta täytteen päälle. Käännä alemman taikinapohjan reunat ylemmän päälle ja nipistele sormin reuna kiinni. Pistele haarukalla reikiä päällimmäiseen taikinaan ja voitele pinta öljyllä.
Paista 200 asteeseen lämmitetyssä uunissa noin 35 minuuttia uunin keskiosassa. Tämän jälkeen nosta focaccia pois pelliltä ja paista vielä10 minuuttia. Ota focaccia uunista ja tarjoile vielä höyryävänä!
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti