sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Suklainen kääretorttu

6 annosta

1,5 dl        vehnäjauhoja
1,25 dl      sokeria
3               kananmunaa
200g         tummaa suklaata
1 dl           maitoa


Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaisiin 0,5dl sokeria sekä leivinjauhe. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset ja 0,5dl sokeria kuohkeaksi kovahkoksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaisvaahto, pehmennyt voi ja valkuaisvaahto. Lisää myös vehnäjauho koko ajan sekoittaen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa 180 °C noin 15 min.

Ota kääretorttupohja uunista, sirottele päälle loput sokerista ja peitä muovikelmulla ja anna jäähtyä.

Lämmitä maito kattilassa, murenna suklaa maitoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä välillä sekoittaen.

Levitä maitosuklaaseos kääretortun päälle tasaisesti. Kierrä torttupohja rullalle, kääri se leivinpaperiin ja laita jääkaappiin n. 20 minuutin ajaksi.

Leikkaa jäähtynyt kääretorttu viipaleiksi ja koristele tomusokerilla.

  Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti