maanantai 27. marraskuuta 2017

Suklaakakku


Resepti: Helsingin Sanomat (Kaisa Johansson )

10 annosta
 
250 g    tummaa suklaata 225 g    voita
1 tl        kardemummaa
3           kananmunaa
2 dl       ruokosokeria

Koristeluun: Suklaalastuja ja kaakaojauhetta.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi kattilassa, nosta kattila liedeltä pois. Lisää kattilaan suklaapalat. Anna suklaan sulaa lämpimässä voissa. Sekoita hyvin ja anna seoksen hieman jäähtyä huoneenlämmössä. Lisää kardemumma suklaa-voiseoksen joukkoon.

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.

Kaada voi-suklaaseos hiljalleen muna-sokerivaahtoon samalla koko ajan vatkaten. Jatka seoksen vatkaamista hitaalla nopeudella, kunnes taikina on hyvin paksua.

Kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 19-senttiseen irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä pehmeäksi keskeltä.

Jäähdytä kakku hyvin ennen vuoasta irrottamista. Kakun voi valmistaa etukäteen ja pakastaa.


Vinkki: Voit korvata kardemumman kanelilla.

Vinkki: Tarjoa suklaakakku jäätelön, kermavaahdon tai mascarponekerman kanssa. Sekoita 225 g mascarponea, 2 dl vispikermaa sekä 3 rkl tomusokeria kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta appelsiinin kuoriraasteella.
Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti