Lihapullat valkokastikkeessa Viterbeseläiseen tapaan
5 annostaPolpette di carne - lihapullat
500 g sika-nauta jauhelihaa
100 g korppujauhoja
3 kananmunaa
150 parmigiano-raastetta
valkosipulin kynsi pieninä kuutioina
3 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl suolaa
1/2 rkl pippuria
2 dl maitoa
1/2 tl valkopippuria
persiljaa
Sekoita kananmunat jauhelihan kanssa kulhossa. Lisää parmigiano-raaste, korppujauho, maito, valkosipuli, suola, pippurit, oliiviöljy ja persiljasilppu. Sekoita taikina hyvin (käsin) ja pyörittele taikinasta lihapullia (hieman pienempiä kuin "normaalit" suomalaiset lihapullat).
Laita lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200° n. 20 min.
Valkokastike (Valkoviinikastike)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4-5 rkl öljyä
5 dl kermaa
5 dl lihalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
pippuria
Kuutioi sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla kullanruskeiksi. Lisää aiemmin valmistetut lihapullat ja sekoita varovasti. Kaada sekaan viini ja sekoita varovasti rikkomatta lihapullia. Kun viini on melkein haihtunut, lisää kerma ja sen jälkeen lihaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Annna hautua n. 10-15 min.
Tarjoile kukkakaaligratiinin tai sekasalaatin kera.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti