lauantai 16. syyskuuta 2017

Sugo per le polpette alla Viterbese

Lihapullat valkokastikkeessa Viterbeseläiseen tapaan

5 annosta


Polpette di carne - lihapullat

500 g     sika-nauta jauhelihaa
100 g     korppujauhoja
3            kananmunaa
150        parmigiano-raastetta
              valkosipulin kynsi pieninä kuutioina
3 rkl      oliiviöljyä
1/2 rkl   suolaa
1/2 rkl   pippuria
2 dl       maitoa
1/2 tl     valkopippuria
             persiljaa

Sekoita kananmunat jauhelihan kanssa kulhossa. Lisää parmigiano-raaste, korppujauho, maito, valkosipuli, suola, pippurit, oliiviöljy ja persiljasilppu. Sekoita taikina hyvin (käsin) ja pyörittele taikinasta lihapullia (hieman pienempiä kuin "normaalit" suomalaiset lihapullat).

Laita lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200° n. 20 min.


Valkokastike (Valkoviinikastike)
 
2             sipulia
2             valkosipulinkynttä
4-5 rkl    öljyä
5 dl         kermaa
5 dl         lihalientä
2 dl         kuivaa valkoviiniä
               suolaa
               pippuria

Kuutioi sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla kullanruskeiksi. Lisää aiemmin valmistetut lihapullat ja sekoita varovasti. Kaada sekaan viini ja sekoita varovasti rikkomatta lihapullia. Kun viini on melkein haihtunut, lisää kerma ja sen jälkeen lihaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Annna hautua n. 10-15 min.

Tarjoile kukkakaaligratiinin tai sekasalaatin kera.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti