6 annosta
1 kg kukkakaalia
2 -3 dl kermaa
100 g Parmesan-raastetta
100 g Emmental-raastetta
mustia oliiveja
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta
Puhdista kukkakaali ja leikkaa paloiksi.
Laita kattilaan n. 4 litraa vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kukkakaalipalat kattilaan ja keitä n. 3 min. , kuitenkin niin, ettei niistä tule liian pehmeitä.
Siivilöi kukkakaalit vedestä ja laita ne uunivuokaan. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta, pippuria ja valkosipulijauhetta. Kaada päälle kerma.
Kypsennä uunissa 180°C n. 20 minuuttia, kunnes se alkaa saada väriä. Käännä kukkukaalinpaloja, lisää päälle loput juustoraasteesta ja jatka kypsennystä, kunnes pinta saa kauniin värin.
Tarjoile lämpinmänä esim. lihapullien kera.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti