lauantai 16. syyskuuta 2017

Gratinoitu kukkakaali

6 annosta

1 kg           kukkakaalia
2 -3 dl        kermaa
100 g         Parmesan-raastetta
100 g         Emmental-raastetta
                  mustia oliiveja
                  suolaa
                  pippuria
                  valkosipulijauhetta
                

Puhdista kukkakaali ja leikkaa paloiksi.

Laita kattilaan n. 4 litraa vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kukkakaalipalat kattilaan ja keitä n. 3 min. , kuitenkin niin, ettei niistä tule liian pehmeitä.

Siivilöi kukkakaalit vedestä ja laita ne uunivuokaan. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta, pippuria ja valkosipulijauhetta. Kaada päälle kerma.

Kypsennä uunissa 180°C n. 20 minuuttia, kunnes se alkaa saada väriä. Käännä kukkukaalinpaloja, lisää päälle loput juustoraasteesta ja jatka kypsennystä, kunnes pinta saa kauniin värin.

Tarjoile lämpinmänä esim. lihapullien kera.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti