lauantai 25. maaliskuuta 2017
Sienirisotto
5 - 6 annosta
1 sipuli
oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)
500 g riisiä
8-10 dl lihalientä
1 dl valkoviiniä
2 dl kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahvero)
75 g parmesanjuustoa
voita
(1dl kermaa)
pippuria
persiljaa koristeluun.
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja keitä kokoon.
Lisää lihalientä vähän kerrallaan ja keitä aina kokoon samalla sekoittaen koko ajan. Sekoittamalla riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotto saa hyvän rakenteen.
Kun riisi on puolikypsää, lisää sienet ja pikkuhiljaa loppu lihaliemi jatkaen sekoitusta. Jatka kunnes riisi on al dente. Lisää lopussa parmesanraaste, nokare voita ja halutessasi kermaa (pohjois-italialaiseen tapaan).
Risotto saa olla kattilassa löysähköä, sillä se jähmettyy jäähtyessään juuston vuoksi.
Koristele risotto parmesanjuustolla ja persiljalla ennen tarjoilua. Tulosta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti