lauantai 25. maaliskuuta 2017

Sienirisotto


5 - 6 annosta

1                  sipuli
                    oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)
500 g           riisiä
8-10 dl         lihalientä
1 dl              valkoviiniä
2 dl              kuivattuja sieniä
                    (esim. suppilovahvero)
75 g             parmesanjuustoa
                    voita
(1dl              kermaa)
                    pippuria
                    persiljaa koristeluun.


Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja keitä kokoon.

Lisää lihalientä vähän kerrallaan ja keitä aina kokoon samalla sekoittaen koko ajan. Sekoittamalla riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotto saa hyvän rakenteen.

Kun riisi on puolikypsää, lisää sienet ja pikkuhiljaa loppu lihaliemi jatkaen sekoitusta.  Jatka kunnes riisi on al dente. Lisää lopussa parmesanraaste, nokare voita ja halutessasi kermaa (pohjois-italialaiseen tapaan).

Risotto saa olla kattilassa löysähköä, sillä se jähmettyy jäähtyessään juuston vuoksi.

Koristele risotto parmesanjuustolla ja persiljalla ennen tarjoilua. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti