lauantai 21. tammikuuta 2017

Torta al caffe´

Kahvikakku

8 annosta

200 g    vehnäjauhoja
150 g    voita
150 g    sokeria
3           kananmunaa
1           kupillinen vahvaa kahvia (espressoa)
2 tl        leivinjauhetta
             hyppysellinen suolaa


Sulata voi. Lisää siihen sokeri ja sekoita puukauhalla. Anna jäähtyä.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.

Lisää keltuaiset ja kupillinen jäähtynyttä kahvia voi-sokeriseokseen ja sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää hyppysellinen suolaa. Lisää valkuaisvaahto taikinaan hitaasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot hitaasti puukauhalla sekoittaen taikinaan.

Kaada taikina hyvin voideltuun uunivuokaan. Paista uunissa 180° noin 30 minuuttia. Varmista tikulla, että kakku on kypsä.

Anna kakun jäähtyä, irrota vuoasta ja koristele esim. kaakao- tai kahvijauheella tai tomusokerilla ennen tarjoilua.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti