Kasvislasagne
8 annosta500 g lasagnelevyjä
2-3 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 purjo
2 sipulia
2 porkkanaa
1 sellerin varsi
1 dl oliiviöljyä
200g parmigiano-juusto raastettuna
suolaa, pippuria
Besciamella-kastike (Valkokastike):
40g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta (Edam)
mustapippuria
suolaa
hieman muskottipähkinää
Pilko purjo, sipuli, kesäkurpitsa, sellerinvarsi, porkkanat ja purjo pieniksi kuutioiksi.
Kuullota aineksia muutaman minuutin ajan öljyssä, ota pois liedeltä ja anna tekeytyä, ja tee sillä aikaa valkokastike.
Sulata voi kattilassa ja lisää vähitellen vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen. Anna kastikkeen kypsyä koko ajan sekoittaen noin 8 minuuttia. Kastike saa olla juoksevaa. Lisää lopuksi juustoraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä (vain hieman).
Levitä valkokastiketta uunivuoan pohjalle ja lado päälle lasagnelevyt. Levitä niiden pääll kerros kasviksia ja parmegiano-raastetta. Jatka näin 2-3 kerrosta. Päällimmäiseksi vielä kerros valkokastiketta ja parmegiano-raastetta. Voit myös koristella esim. kirsikkatomaatin puolikkailla.
Peitä vuoka alumiinifolioilla ja kypsennä uunissa 180° astetta noin 30 min. Noin 20 min. jälkeen poista alumiinifolio, jotta lasagne saa hieman väriä pintaan.
Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti