lauantai 21. tammikuuta 2017

Lasagne deliziose alle verdure

Kasvislasagne

8 annosta

500 g        lasagnelevyjä
2-3            keskikokoista kesäkurpitsaa
1               purjo
2               sipulia
2               porkkanaa
1               sellerin varsi
1 dl           oliiviöljyä
200g         parmigiano-juusto raastettuna
                 suolaa, pippuria

Besciamella-kastike (Valkokastike):

40g      voita
3/4 dl   vehnäjauhoja
5 dl      maitoa
2 dl      juustoraastetta (Edam)
            mustapippuria
            suolaa
            hieman muskottipähkinää


Pilko purjo, sipuli, kesäkurpitsa, sellerinvarsi, porkkanat ja purjo pieniksi kuutioiksi.

Kuullota aineksia muutaman minuutin ajan öljyssä, ota pois liedeltä ja anna tekeytyä, ja tee sillä aikaa valkokastike.

Sulata voi kattilassa ja lisää vähitellen vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen. Anna kastikkeen kypsyä koko ajan sekoittaen noin 8 minuuttia. Kastike saa olla juoksevaa. Lisää lopuksi juustoraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä (vain hieman).

Levitä valkokastiketta uunivuoan pohjalle ja lado päälle lasagnelevyt. Levitä niiden pääll kerros kasviksia ja parmegiano-raastetta. Jatka näin 2-3 kerrosta. Päällimmäiseksi vielä kerros valkokastiketta ja parmegiano-raastetta. Voit myös koristella esim. kirsikkatomaatin puolikkailla.

Peitä vuoka alumiinifolioilla ja kypsennä uunissa 180° astetta noin 30 min. Noin 20 min. jälkeen poista alumiinifolio, jotta lasagne saa hieman väriä pintaan.

Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti