lauantai 21. tammikuuta 2017

Involtini di maiale alle prugne e gorgonzola e pancetta

Luumu-Gorgonzola-täytteiset lihakääröt


8 annosta (3 -4 kääröä per henkilö)

1 kg           porsaan ulkofilettä
250 g         Gorgonzola-juustoa
n. 20 kpl    kuivattuja luumuja
200 g         Amerikan pekonia
                  valkopippuria
                  suolaa
                  öljyä
                  kermaa

Leikkaa liha noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Nuiji siivuja kevyesti niin, että saat n. 8 cm levyisiä siivuja.

Laita siivun päälle kuivattu luumu ja pala Gorgonzolaa. Ripottele siivulle hieman suolaa ja valkopippuria. Suolan määrässä huomioi, että Gorgonzola ja pekonikin ovat varsin suolaisia. Kääri rullalle, mieluiten niin, että päädytkin ovat ummessa, jotta juusto ei uunissa sulaessaan valu pois rullan sisältä. Kääri ympärille pekonisuikale, ja kiinnitä rulla hammastikulla.

Ruskista kääröt öljyssä ja lado uunivuokaan.
Halutessasi kaada kermaa käärjen päälle.

Kypsennä uunissa peitettynä 180° noin 50 minuutin ajan.

Tarjoile salaatin ja papujen tai lohkoperunoiden kera.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti