lauantai 17. syyskuuta 2016

Torta al limone - Sitruunakakku


Kakkupohja

4            kananmunaa
200 g     sokeria
n. 1 dl    auringonkukkaöljyä
1 dl        vettä
4 dl        vehnäjauhoja
1            sitruunan kuori raastettuna
16 g       kuivahiivaa

Vatkaa kananmunat kuohkeiksi ja lisää ensin sokeri ja sitten vehnäjauhot hitaasti sekoittaen.
Lisää vesi, ölhy, sitruunan kuori ja lopuksi hiiva koko ajan varovasti sekoittaen.
Kaada taikina hyvin voideltuun uunivuokaan.

Paista uunissa 180° n. 40 min. Jätä kakkupohja jäähtymään ja valmista täyte.


Crema (täyte)

1 dl        sitruunamehua
1 dl        appelsiinituoremehua
2 rkl       sokeria
2 rkl       vehnäjauhoja

Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes seoksesta tulee notkea.
Anna jäähtyä, jolloin se hieman jähmettyy.

Kun kakku ja crema ovat jäähtyneet, leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä crema alaosan päälle ja nosta toinen puoli sen päälle. Koristele tomusokerilla.

Samasta pohjasta voi helposti varioida erilaisia kakkuja. 
Esimerkiksi: Korvaa pohjan sitruunan kuori kaakaojauheella ja laita täytteeksi kirsikkahilloa.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti