lauantai 17. syyskuuta 2016

Canneloni con bolognese

Jauhelihacannelonit

(4 annosta)


Canneloni-putkia
Parmesaania
Alla mainittujen kastikkeiden ainekset


Täytä Cannelonit  bolognese-kastikkeella ja lado vieri viereen uunivuokaan, jonka pohjalla on kerros bolognese-kastiketta. Lisää päälle bolognese-kastiketta ja sen päälle Besciamella-kastiketta.
Besciamellan sijaan voit myös käyttää kermaa. Ripottele päälle parmesan-raastetta.

Laita uuniin 180° noin 20 minuutin ajaksi. Koristele basilikalla.



Bolognese-kastike:

300 g     jauhelihaa
1            porkkana
1            sipuli
250 g     pakasteherneitä
1            valkosipulinkynsi
              varsiselleriä pieni pala
2 prk      tomaattimurskaa (n. 800 g)
1 prk      tomaattipyre
              basilikaa

              suolaa ja mustapippuria
              öljyä

Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä.
Kun sipuli on kullankeltainen lisää porkkana pieninä palasina, samoin selleri, jonka jälkeen lisää jauheliha ja anna sen ruskistua noin viisi minuuttia koko ajan hämmentäen.
Lisää tomaattimurska. Sekoita tomaattipyree tilkkaan vettä ja lisää kattilaan.
Anna hautua noin 20 - 60 minuutin ajan.  Lisää lopuksi herneet.


Besciamella-kastike (Valkokastike):

40g      voita
3/4 dl   vehnäjauhoja
5 dl      maitoa
2 dl      juustoraastetta (Edam)
            mustapippuria
            suolaa
            hieman muskottipähkinää

Sulata voi kattilassa ja lisää vähitellen vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen.
Anna kastikkeen kypsyä koko ajan sekoittaen noin 8 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä (vain hieman).


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti