Jauhelihacannelonit
(4 annosta)
Canneloni-putkia
Parmesaania
Alla mainittujen kastikkeiden ainekset
Täytä Cannelonit bolognese-kastikkeella ja lado vieri viereen uunivuokaan, jonka pohjalla on kerros bolognese-kastiketta. Lisää päälle bolognese-kastiketta ja sen päälle Besciamella-kastiketta.
Besciamellan sijaan voit myös käyttää kermaa. Ripottele päälle parmesan-raastetta.
Laita uuniin 180° noin 20 minuutin ajaksi. Koristele basilikalla.
Bolognese-kastike:
300 g jauhelihaa
1 porkkana
1 sipuli
250 g pakasteherneitä
1 valkosipulinkynsi
varsiselleriä pieni pala
2 prk tomaattimurskaa (n. 800 g)
1 prk tomaattipyre
basilikaa
suolaa ja mustapippuria
öljyä
Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä.
Kun sipuli on kullankeltainen lisää porkkana pieninä palasina, samoin
selleri, jonka jälkeen lisää jauheliha ja anna sen ruskistua noin viisi
minuuttia koko ajan hämmentäen.
Lisää tomaattimurska. Sekoita tomaattipyree tilkkaan vettä ja lisää kattilaan.
Anna hautua noin 20 - 60 minuutin ajan. Lisää lopuksi herneet.
Besciamella-kastike (Valkokastike):
40g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta (Edam)
mustapippuria
suolaa
hieman muskottipähkinää
Sulata voi kattilassa ja lisää vähitellen vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen.
Anna kastikkeen kypsyä koko ajan sekoittaen noin 8 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä (vain hieman).
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti