lauantai 12. maaliskuuta 2016

Pasta al forno

10 annosta

Bolognese-kastike:

1 kg       jauhelihaa
2            porkkanaa
3            sipulia
3            valkosipulinkynttä
              varsiselleriä
3 prk     tomaattimurska (n. 1,5 kg)
2 prk      tomaattipyre
1 rkl       sokeria
              suolaa ja mustapippuria
              öljyä

Lisäksi:

1 kg       Penne-pastaa
300 g     mozzarella/edam-juustoa
5            keitettyä kananmunaa
200 g     salamia
2            munakoisoa
200 g     parmigiano-raastetta

Bolognese-kastike
Bolognese-kastike:

Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä.
Kun sipuli on kullankeltainen lisää porkkana pieninä palasina, samoin selleri, jonka jälkeen lisää jauheliha ja anna sen ruskistua noin viisi minuuttia koko ajan hämmentäen.
Lisää tomaattimurska. Sekoita tomaattipyree tilkkaan vettä ja lisää kattilaan.
Anna hautua noin 20 - 60 minuutin ajan. 



Pilko munakoiso paloiksi ja paista öljyssä pannulla puolikypsäksi.

Keitä pastaa vedessä korkeintaan 3 min.Kaada keitinvesi pois ja lisää ennalta tehty bolognese kastike ja sekoita.

Pasta al forno
Leikkaa mozzarella, edam, salami ja keitetyt kananmunat paloiksi.

Levitä uunivuoan pohjalle ohut kerros bolognese-kastiketta. Lisää päälle kerros pastaa, ja sen päälle kananmunaa, munakoisoa salamia ja edam-juustoa. Kerroksen päälle lisätään vielä parmigiano-raastetta ja hieman bolohnese-kastiketta.

Lisää vielä toinen samanlainen kerros viimeistellen ohuelti bolognese-kastikkeella. Lisää vielä päällimmäiseksi parmigiano-raastetta.

Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä uunissa 180° noin 30-40 min. Poista lopuksi folio ja anna pinnan saada hieman väriä (n. 5min).

Tarjoa lämpimänä. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti