lauantai 14. helmikuuta 2015
Pasta Bolognese
Kastike
400 g jauhelihaa
1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 prk murskattua tomaattia (á 500 g)
1 prk tomaattipyre
pieni pala varsiselleriä
basilikaa
öljyä
suolaa
sokeria
Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä. Kun sipuli on kullankeltainen, lisää porkkanat pieninä kuutioina ja samoin selleri. Lisää jauheliha ja anna ruskistua noin 5 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja -pyre, hieman vettä ja hyppysellinen sokeria. Anna hautua noin tunnin ajan. Lisää lopuksi basilika.
Tuorepasta
4 annosta
n. 600 g hienoja Durum-vehnäjauhoja
2 kananmunaa
n. 2 dl vettä
suolaa
Tee jauhoista keko pöydälle. Puinen pinta on parempi, kuin kylmä metalli- tai kivipöytä. Tee kekoon kuoppa ja riko siihen kananmunat.
Sekoita jauhoa vähitellen kananmunan sekaan sormin tai haarukalla, kunnes kananmuna on pieninä hippuina jauhon seassa. Lisää vettä. Taikinan tulee olla kauttaaltaan niin kostea, ettei se murene, kun siitä irrottaa palan.
Jaa taikina neljään osaan. Peitä kolme osaa tuorekelmulla, jotta taikina ei kuivu. Jauhota alusta, ja kaulitse taikina litteäksi, n. 2-3mm paksuksi levyksi.
Pyöritä taikinalevy löysäksi rullaksi. Huolehdi, että levyn pinnalla on sen verran jauhoa, ettei se tartu kiinni.
Tagliatelle - nauhapasta
Leikkaa rullasta vinottain paloja, leveydeltään n. 1 cm. Aukaise rullat nauhaksi ja anna kuivua pöydälle levitettynä.
Keitä tuorepastaa korkeintaan yhden minuutin ajan ja tarjoile välittömästi.
Tulosta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti