lauantai 14. helmikuuta 2015

Pasta Bolognese


Kastike

400 g      jauhelihaa
1             porkkana
1             sipuli
1             valkosipulinkynsi
2 prk       murskattua tomaattia (á 500 g)
1 prk       tomaattipyre
               pieni pala varsiselleriä
               basilikaa
               öljyä
               suolaa
               sokeria

Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä. Kun sipuli on kullankeltainen, lisää porkkanat pieninä kuutioina ja samoin selleri. Lisää jauheliha ja anna ruskistua noin 5 minuuttia.

Lisää tomaattimurska ja -pyre, hieman vettä ja hyppysellinen sokeria. Anna hautua noin tunnin ajan. Lisää lopuksi basilika.

Tuorepasta
4 annosta

n. 600 g   hienoja Durum-vehnäjauhoja
2              kananmunaa
n. 2 dl      vettä
                suolaa

Tee jauhoista keko pöydälle. Puinen pinta on parempi,  kuin kylmä metalli- tai kivipöytä. Tee kekoon kuoppa ja riko siihen kananmunat.

Sekoita jauhoa vähitellen kananmunan sekaan sormin tai haarukalla, kunnes kananmuna on pieninä hippuina jauhon seassa. Lisää vettä. Taikinan tulee olla kauttaaltaan niin kostea, ettei se murene, kun siitä irrottaa palan.

Jaa taikina neljään osaan. Peitä kolme osaa tuorekelmulla, jotta taikina ei kuivu. Jauhota alusta, ja kaulitse taikina litteäksi, n. 2-3mm paksuksi levyksi.

Pyöritä taikinalevy löysäksi rullaksi. Huolehdi, että levyn pinnalla on sen verran jauhoa, ettei se tartu kiinni. 

Tagliatelle - nauhapasta

Leikkaa rullasta vinottain paloja, leveydeltään n. 1 cm. Aukaise rullat nauhaksi ja anna kuivua pöydälle levitettynä.

Keitä tuorepastaa korkeintaan yhden minuutin ajan ja tarjoile välittömästi.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti