lauantai 14. helmikuuta 2015

Carne di manzo alla Giuseppe Verdi (in umido)

Naudanlihapata Giuseppe Verdin tapaan (kastikkeessa)

4 annosta
 
Resepti on Milanon alueelta. Etelämpänä käytetään nautaa ja possua, sekä voin sijasta öljyä.


600 g     naudan paahto tai sisäpaistia (mureaa)
2             sipulia
3             porkkanaa
200 g      perunoita
2             varsisellerin vartta
70 g        voita
1             rosmariinin kuivattu oksa
2             laakerinlehteä
8-9 dl      lihalientä (2 kuutiota)
               suolaa ja pippuria maun mukaan
              
Kuori perunat ja porkkana. Pilko ne ja selleri reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa myös liha kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi.

Kuullota sipuli padassa voissa. Lisää lihakuutiot ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää joukkoon rosmariini ja laakerinlehdet.

Anna kypsyä hetken ja lisää lihalientä. Noin 15 min. kuluttua, kun liemi on haihtunut vajaaseen puoleen, lisää peruna- ja porkkanakuutiot sekä sellerilohkot.

Tarkista suola ja anna hautua kannen alla padassa n. tunnin ajan. Lisää lihalientä tarpeen mukaan.

Tarjotaan salaatin kanssa (esim. tomaattia, fenkolia, salaattia ...) Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti