lauantai 14. helmikuuta 2015

Laskiaispullat

10 annosta

50 g    hiivaa
5 dl     maitoa
1         kananmuna
1 dl     sokeria
1 rkl    kardemummaa
1 tl      suolaa
200 g  leivontamargariinia
1 kg    vehnäjauhoja

1         kananmuna voiteluun
1/2 dl  raesokeria koristeluun
2 dl     vispikermaa
           vaniljasokeria
           mantelimassaa ja/tai hilloa

Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää osa jauhoista ja sekoita lusikalla.

Kun taikina alkaa olla kiinteää, jatka sekoittamista käsin. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Anna kohota noin puoli tuntia. Leivo taikinasta isoja pullia. Anna valmiiden pullien kohota vielä noin puoli tuntia.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista uunissa 225 °C noin 12 minuuttia.

Anna pullien jäähtyä, halkaise ja täytä maun mukaan. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti