maanantai 10. maaliskuuta 2025

Sisilialaiset Cannolit - Perinteinen ja vaniljainen versio


Helppo ja intuitiivinen resepti rapeille cannoleille! Mukana myös vaihtoehto niille, jotka eivät voi tai halua käyttää ricottaa.

 Ainekset (noin 10 cannolia)

 Cialda (rapeat kuoret)
• 250 g vehnäjauhoja (00-tyyppi)
• 30 g sokeria
• 30 g voita tai silavaa
• I tl tummaa kaakaota (valinnainen, väriä ja aromia varten)
• Ripaus suolaa
• 1 rkl valkoviinietikkaa
• 50 ml Marsala-viiniä tai kuivaa valkoviiniä
• 1 kananmunan valkuainen (reunojen tiivistämiseen)
• Kasviöljyä paistamiseen

 Perinteinen ricotta-täyte
• 500 g valutettua lampaanmaitoricottaa
• 150 g tomusokeria
• 80g suklaahippuja tai kandeerattuia hedelmiä
• Raastettua appelsiininkuorta (valinnainen)

Vaihtoehtoinen vaniljakreemi
• 500 ml maitoa
• 100 g sokeria
• 50 g maissitärkkelystä
• 2 kananmunan keltuaista
• 1 tl vaniljauutetta
• 100 ml vatkattua kermaa (valinnainen, antaa kuohkeutta)


Cannoli-kuorien valmistus
1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja kaakao (jos käytät).
2. Lisää kuutioitu voi ja hiero se jauhoihin.
3. Kaada joukkoon etikka ja Marsala-viini, vaivaa taikina tasaiseksi.
4. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa I tunti.
5. Kauli taikina noin 2 mm paksuiseksi ja leikkaa siitä soikeita kiekkoja.
6. Kääri kiekot cannoli-muottien ympärille ja sulje reunat valkuaisella.
7. Paista 170 0C öljyssä kullanruskeiksi, valuta talouspaperilla.

Ricotta-täytteen valmistus
1. Siivilöi ricotta sileäksi.
2. Sekoita tomusokerin kanssa ja lisää suklaahiput sekä appelsiininkuori.
3. Säilytä jääkaapissa ennen käyttöä.

Vaniljakreemin valmistus (ricotan vaihtoehto)
1. Kuumenna kattilassa maito ja vanilja.
2. Sekoita erikseen keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys.
3. Kaada lämmin maito ohuena nauhana keltuaisseokseen samalla sekoittaen.
4. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee.
5. Jäähdytä ja lisää halutessasi vatkattu kerma.

Täyttäminen ja koristelu
1. Täytä cannolit valitsemallasi kreemillä käyttäen pursotinpussia.
2. Koristele päät murskatuilla pistaaseilla, suklaahipuilla tai kandeeratuilla kirsikoilla.
3. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile heti!
Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti