Ainekset (20 hengelle)
4 kg karitsanlihaa paloina (lapa tai paisti)
5 suurta sipulia
10 valkosipulinkynttä
250 g kuorittuja ja paahdettuja manteleita
5 tl kanelijauhetta
5 tl jauhettua kuminaa
2,5 g sahramia (liuotettuna pieneen määrään kuumaa vettä)
5 rkl hunajaa
2 litraa liha- tai kasvislientä
2 nippua tuoretta minttua
200 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Karitsan ruskistaminen
1. Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä suuressa paistinpannussa tai taginessa.
2. Lisää karitsanpalat ja ruskista ne kauttaaltaan kullanruskeiksi.
3. Nosta liha pois pannulta ja aseta sivuun.
Mausteiden ja sipuliseoksen valmistus
1. Lisää samaan pannuun hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä.
2. Lisää kaneli, kumina ja sahramivesi. Sekoita, jotta aromit vapautuvat.
Karitsan hauduttaminen
1. Laita karitsa takaisin pannuun ja lisää hunaja sekä liemi.
2. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, välillä sekoittaen.
3. Puolivälissä kypsennystä, lisää karkeaksi rouhitut mantelit.
Mintun lisääminen ja tarjoilu
1. Kun liha on pehmeää ja kastike on sakeutunut, lisää revitty tuore minttu.
2. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita ja tarjoile kuumana.
Tarjoiluehdotukset
Täydellinen lisuke: Couscous rusinoilla ja pinjansiemenillä tai paahdetut kasvikset.
Viinisuositus: Täyteläinen Nero d'AvoIa.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti