maanantai 10. maaliskuuta 2025

Mintulla ja mausteilla haudutettu sisilialainen karitsa.

Tämä resepti heijastaa arabialaista vaikutusta Sisilian keittiöön. Siinä yhdistyvät mausteet, aromaattiset yrtit sekä makean ja suolaisen tasapaino.

Ainekset (20 hengelle)

4 kg karitsanlihaa paloina (lapa tai paisti)

5 suurta sipulia

10 valkosipulinkynttä

250 g kuorittuja ja paahdettuja manteleita

5 tl kanelijauhetta

5 tl jauhettua kuminaa

2,5 g sahramia (liuotettuna pieneen määrään kuumaa vettä)

5 rkl hunajaa

2 litraa liha- tai kasvislientä

2 nippua tuoretta minttua

200 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä

Suolaa ja mustapippuria maun mukaan


Karitsan ruskistaminen

1. Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä suuressa paistinpannussa tai taginessa.

2. Lisää karitsanpalat ja ruskista ne kauttaaltaan kullanruskeiksi.

3. Nosta liha pois pannulta ja aseta sivuun.

Mausteiden ja sipuliseoksen valmistus

1. Lisää samaan pannuun hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä.

2. Lisää kaneli, kumina ja sahramivesi. Sekoita, jotta aromit vapautuvat.

Karitsan hauduttaminen

1. Laita karitsa takaisin pannuun ja lisää hunaja sekä liemi.

2. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, välillä sekoittaen.

3. Puolivälissä kypsennystä, lisää karkeaksi rouhitut mantelit.   

 

Mintun lisääminen ja tarjoilu

1. Kun liha on pehmeää ja kastike on sakeutunut, lisää revitty tuore minttu.

2. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita ja tarjoile kuumana.


Tarjoiluehdotukset

Täydellinen lisuke: Couscous rusinoilla ja pinjansiemenillä tai paahdetut kasvikset. 

Viinisuositus: Täyteläinen Nero d'AvoIa.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti