4 annosta
600 g lohi- tai kirjolohifileetä.
1/2 tl suolaa
1/2 dl tuoreita salvian lehtiä.
150 g yrteillä ja piparjuurella maustettua tuorejuustoa.
1/2 dl manteli- tai pistaasirouhetta.
1 kg bataattia
2-3 rkl öljyä
1 tl suolaa
Pyyhi lohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele fileelle suolaa ja nosta filee leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Hienonna salvian lehdet. Levitä tuorejuusto lohifileen päälle. ripottele päälle mantelirouhetta ja salviaa.
Kuori bataatit ja leikkaa ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi Levitä viipaleet uunipellille lohifileen viereen. Valuta bataattiviipaleille öljyä ja mausta suolalla.
Kypsennä uunissa 200 °C noin 35 minuuttia, kunnes bataattiviipaleet tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti