lauantai 4. helmikuuta 2017

Stufato di manzo

Haudutettu lihapata  (Piemonten alue)

8 annosta


1,2 kg       naudan sisäpaistia
4               sipulia
6               valkosipulinkynttä
                 oliiviöljyä
7 dl           vettä
1,5            lihaliemikuutiota
1 prk         tomaattimurskaa (500 g)
1 rkl          balsamiviinietikkaa
2 rkl          tomaattipyreetä
                 suolaa
                 mustapippuria
2 tl            rosmariinia
2               laakerinlehteä
                 persiljaa

Leikkaa liha n. 4 cm kuutioiksi. Ruskista lihat öljyssä useassa erässä padassa tai pannulla.
Kiehauta vesi ja lisää lihaliemikuutio.

Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Lisää lihaliemi, murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja -pyree, sekä mausteet.

Sekoita ja laita peitettyna uuniin. Anna hautua 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut sipulit.

Hauduta vielä n. tunnin ajan. Ennen tarjoilua silppua päälle persiljaa.

Tarjoa esim. Sisilialaisten lohkoperunoiden kera.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti