Haudutettu lihapata (Piemonten alue)
8 annosta
1,2 kg naudan sisäpaistia
4 sipulia
6 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
7 dl vettä
1,5 lihaliemikuutiota
1 prk tomaattimurskaa (500 g)
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
2 tl rosmariinia
2 laakerinlehteä
persiljaa
Leikkaa liha n. 4 cm kuutioiksi. Ruskista lihat öljyssä useassa erässä padassa tai pannulla.
Kiehauta vesi ja lisää lihaliemikuutio.
Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Lisää lihaliemi, murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja -pyree, sekä mausteet.
Sekoita ja laita peitettyna uuniin. Anna hautua 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut sipulit.
Hauduta vielä n. tunnin ajan. Ennen tarjoilua silppua päälle persiljaa.
Tarjoa esim. Sisilialaisten lohkoperunoiden kera.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti