lauantai 26. marraskuuta 2016

Torta di ricotta alla Palermitana - Sitruunaisen suklainen Ricotta-piiras

n. 5 dl    vehnäjauhoja
150 g     voita
1,5 dl     sokeria
1            kokonainen kananmuna
1            kananmunan keltuainen
600 g     Ricotta-juustoa
1            sitruunan kuori raastettuna
1 tl         leivinjauhetta
              hyppysellinen suolaa
30 g       sukaattia
30 g       tummaa suklaata pieninä palasina tai raastettuna.
              tomusokeria koristeluun

Taikina:
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri puukauhalla. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot ja sekoita. Lisää joukkoon sitruunan kuori, suola sekä leivinjauhe.

Täyte:

Sekoita Ricotta-juusto ja lisää joukkoon sukaatti ja tumma suklaa.

Valmistus:

Kaulitse vähän yli puolet taikinasta levyksi ja levitä se voideltuun piirakkavuokaan.
Pistele taikinaan reikiä haarukalla. Lisää päälle täyte.

Kaulitse loput taikinasta myös levyksi ja leikkaa siitä noin sentin levyisiä suikaleita. Lado suikaleet ristikoksi piiraan päälle.

Paista 180° noin 40-45 minuuttia tai niin kauan, että piiras on myös keskeltä kypsä.
Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti