Uuniriisi
6 annosta600 g risottoriisiä
100g parmigiano-raastetta
100 g salamia suikaleina
0,5 dl vettä
200 g mozzarella-juustoa kuutiona
3-4 tomaattia siivuina
muutama basilikan lehti
Kastike (bolognese)
400 g jauhelihaa
2 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyre
2 sipulia valkosipulia
suolaa
pippuria
sokeria
Keitä riisi al dente (n. 10 min.) Huuhdo siivilässä ja jäähdytä kylmällä juoksevalla vedellä.
Lisää jäähtyneen riisin sekaan 2 rkl öljyä ja sekoita hyvin.
Valmista kastike:
Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa, lisää jauheliha. Anna kypsyä n. 5 min. ja lisää tomaattimurska ja -pyre, sekä n. 0,5 dl vettä. Mausta suollall ja pippurilla, sekä hyppysellisellä sokeria. Anna kypsyä ainakin 15 min.
Laita uunivuokaan pohjalle ohut kerros kastiketta, sen päälle riisiä, salamisiivuja (1 cm x 1 cm), mozzarellaa kuutioina ja parmigiano-raastetta. Lisää vielä toinen samanlainen kerros ja päälle vielä kastiketta.
Koristele tomaattisiivuilla. Laita vuoka uuniin 180° n. 20 min. ajaksi.
Koristele basilikan lehdille ennen tarjoilua. Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti