lauantai 13. helmikuuta 2016

Riso al forno

Uuniriisi

6 annosta


600 g     risottoriisiä
100g      parmigiano-raastetta
100 g     salamia suikaleina
0,5 dl     vettä

200 g     mozzarella-juustoa kuutiona
3-4         tomaattia siivuina
              muutama basilikan lehti


Kastike (bolognese)
400 g     jauhelihaa

2 prk      tomaattimurskaa
1 prk      tomaattipyre
2            sipulia              valkosipulia
              suolaa
              pippuria
              sokeria

Keitä riisi al dente (n. 10 min.) Huuhdo siivilässä ja jäähdytä kylmällä juoksevalla vedellä.
Lisää jäähtyneen riisin sekaan 2 rkl öljyä ja sekoita hyvin.

Valmista kastike:
Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa, lisää jauheliha. Anna kypsyä n. 5 min. ja lisää tomaattimurska ja -pyre, sekä n. 0,5 dl vettä. Mausta suollall ja pippurilla, sekä hyppysellisellä sokeria. Anna kypsyä ainakin 15 min.

Laita uunivuokaan pohjalle ohut kerros kastiketta, sen päälle riisiä, salamisiivuja (1 cm x 1 cm), mozzarellaa kuutioina ja parmigiano-raastetta. Lisää vielä toinen samanlainen kerros ja päälle vielä kastiketta.

Koristele tomaattisiivuilla. Laita vuoka uuniin 180° n. 20 min. ajaksi.

Koristele basilikan lehdille ennen tarjoilua. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti