keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Suomimiehet Sisiliassa: 7. Lokakuuta

Suomimiehet tutustuivat Sisilialaiseen ruokakulttuuriin 7. - 13.10.2015 Val d'Agròn alueella, tukikohtanaan Hotel Donna Rosa, Sant' Alessio Siculo.



Saavuimme yöllä Sisiliaan Catanian lentokentälle, josta siirryimme bussilla Sant' Alessio Siculoon. Veimme laukut hotellihuoneisiin ja sen jälkeen kipusimme bussille "pienelle" yöpalalle ravintola Cucina con Caterinan terassille. Tarjolla oli perinteisiä Sisilialaisia herkkuja, leipää, juustoa, caponataa, talon viiniä ...


Cucina con Caterina
Yöpalan jälkeen kylläisenä hotelliin nukkumaan.


Hotel Donna Rosa

 



 








 




 






 












San't Alessio Siculo



Rantaa hotellin kohdalta etelään.
Aamu valkeni noin seitsemän aikoihin. Kevyen aamiaisen jälkeen nautimme helteisestä aamupäivästä tutustumalla kävellen Sant' Alessio Siculoon, sekä naapurikylä Santa Teresa di Rivan toritunnelmaan.
Rantaa hotellin kohdalta pohjoiseen.


 










 
 













Kalakauppa lähellä hotellia


















 Tori, Santa Teresa di Riva 

 


  













Torilla oli tavaraa joka lähtöön. Hedelmiä, vihanneksia, juustoa, lihaa, taloustavaroita, vaatteita ...

















Lounas Cucina con Caterinan terassilla






Iltapäivällä nautimme lounasta ravintola Cucina con Caterinan terassilla. Ravintola on pieni ja kotoisa. Pääsimme myös seuraamaan aterian valmistusta.






Ateria sisälsi kalaa ja mereneläviä:

Alici marinate (raakakypsytetyt sardiinit)






Cozze gratinate (gratinoidut simpukat)






Capone fritto (paistettu meriahven)













Tartare di tonno (tonnikalatartar)
Involtini di pesce spada (miekkakalarullat)
Involtini di alici all'arancia (Appelsiini-sardiinirullat)
Pasta con le sarde (Sardiinipastaa)


jälkiruoaksi Cannole










Ravintolan terassilta avautuu upea näköala San't Alessio Siculoon, sekä pohjoisen suuntaan rannikolle. Myös calabrian rannikko häämöttää horisontissa.

 












 










 








Castelmola


Illansuussa suuntasimme vielä ylös vuorille Castelmolan kylään, mm. maistamaan kuuluisaa manteliviiniä.

 









 
Kylästä oli upeat näkymät rannikolle ja myös Etnan suuntaan.

 





 







Manteliviini





 













 



 

 


















 


Taormina, Osteria Nero D’Avola


Castelmolasta suuntasimme hieman alemmas, Taorminaan, jossa tutustuimme mm. ostoskatuun (Corso Umberto), sekä nautimme illallisen Osteria Nero D´Avolassa. Ravintolalla on viinivarastossaan n. 600 erilaista viiniä.

Ilta oli lämmin ja ravintolan toisen kerroksen terassille katetun pöydän ääressä kelpasi nauttia tyypillisiä sisilialaisia herkkuja.

Ravintolan omistaja Turi Siligato kertoili meille mm. valkoisista oliiveista ja näytti, miten yksi ruokalajeista, appelsiinisalaatti, valmistetaan.






 


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti