Suomimiehet tutustuivat Sisilialaiseen ruokakulttuuriin 7. - 13.10.2015 Val d'Agròn alueella, tukikohtanaan Hotel Donna Rosa, Sant' Alessio Siculo.
Saavuimme yöllä Sisiliaan Catanian lentokentälle, josta siirryimme bussilla Sant' Alessio Siculoon. Veimme laukut hotellihuoneisiin ja sen jälkeen kipusimme bussille "pienelle" yöpalalle ravintola Cucina con Caterinan terassille. Tarjolla oli perinteisiä Sisilialaisia herkkuja, leipää, juustoa, caponataa, talon viiniä ...
Cucina con Caterina |
Hotel Donna Rosa
San't Alessio Siculo
Rantaa hotellin kohdalta etelään. |
Rantaa hotellin kohdalta pohjoiseen. |
Kalakauppa lähellä hotellia |
Tori, Santa Teresa di Riva
Torilla oli tavaraa joka lähtöön. Hedelmiä, vihanneksia, juustoa, lihaa, taloustavaroita, vaatteita ...
Lounas Cucina con Caterinan terassilla
Iltapäivällä nautimme lounasta ravintola Cucina con Caterinan terassilla. Ravintola on pieni ja kotoisa. Pääsimme myös seuraamaan aterian valmistusta.
Ateria sisälsi kalaa ja mereneläviä:
Alici marinate (raakakypsytetyt sardiinit) |
Cozze gratinate (gratinoidut simpukat) |
Capone fritto (paistettu meriahven) |
Tartare di tonno (tonnikalatartar)
Involtini di pesce spada (miekkakalarullat) |
Pasta con le sarde (Sardiinipastaa)
jälkiruoaksi Cannole |
Ravintolan terassilta avautuu upea näköala San't Alessio Siculoon, sekä pohjoisen suuntaan rannikolle. Myös calabrian rannikko häämöttää horisontissa.
Castelmola
Illansuussa suuntasimme vielä ylös vuorille Castelmolan kylään, mm. maistamaan kuuluisaa manteliviiniä.
Kylästä oli upeat näkymät rannikolle ja myös Etnan suuntaan.
Manteliviini |
Taormina, Osteria Nero D’Avola
Castelmolasta suuntasimme hieman alemmas, Taorminaan, jossa tutustuimme mm. ostoskatuun (Corso Umberto), sekä nautimme illallisen Osteria Nero D´Avolassa. Ravintolalla on viinivarastossaan n. 600 erilaista viiniä.
Ilta oli lämmin ja ravintolan toisen kerroksen terassille katetun pöydän ääressä kelpasi nauttia tyypillisiä sisilialaisia herkkuja.
Ravintolan omistaja Turi Siligato kertoili meille mm. valkoisista oliiveista ja näytti, miten yksi ruokalajeista, appelsiinisalaatti, valmistetaan.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti