lauantai 26. syyskuuta 2015

Caponata Siciliana

7-8 annosta

5             munakoisoa
Caponata siciliana
1-2          sellerin vartta
1             iso sipuli
150 g      vihreitä oliiveja
2 rkl        kapriksia etikkaliemessa tai suolattuna
1 prk       tomaattimurskaa
1/2 dl      viinietikkaa
1 rkl        sokeria
               suolaa
               mustapippuria
               öljyä paistamiseen

Pese munakoisot ja paloittele kohtalaisen suuriksi paloiksi (reilu 1 cm). Ruskista palat runsaassa öljyssä ja valuta imukykyisen paperin päällä (esim. talouspaperi).

Pese sellerin varret. Poista vihreät osat ja paloittele.

Jos käytät suolattuja kapriksia, liuota vedessä ennen käyttöä, jotta liika suola poistuu.

Kuullota suikaloitu sipuli isossa padassa tai pannulla. Lisää selleripalat, viipaloidut oliivit sekä kapris. Lisää lopuksi tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljalleen. Kun ainekset alkavat kypsyä, lisää munakoiso ja anna muhia vielä hetken aikaa.

Liuota sokeri viinietikkaan ja lisää seokseen. Anna etikan haihtua kunnolla.

Caponata voidaan syödä kylmänä tai lämpimänä. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti