pehmeässä sitruunavaahdossa. Piiraasta tulee vastustamattoman näköinen, kun puuteroit sen jäähtyneenä tomusokerilla. Maku on parhaimmillaan kermavaahtonokareen kanssa.
4 kesäomenaa (esim. Pirjaa)
Piiraskuori:
125 g hiukan jäähtynyttä voisulaa
0,8 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Sitruunavaahto:
3 kananmunaa
0,5 vehnäjauhoja
sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
Koristeluun pari ruokalusikallista tomusokeria
Laita uuni lämpenemään 200°.
Kuori
omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi. Levitä lohkot
leivinpaperilla päällystetylle pellille ja laita pelti kuumenevaan
uuniin n. 10 minuutiksi.
Sekoita
piiraskuoren ainekset ja painele taikina halkaisijaltaan n. 27 cm
irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.
Esikypsennä piiraskuorta n. 10 minuuttia, tai kunnes se on saanut
kauniin värin.
Lado
omenaviipaleet piiraspohjan päälle. Vatkaa kananmunat ja sokeri
valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, sitruunankuori ja
sitruunamehu. Kaada sitruunavaahto omenoiden päälle ja kypsennä
piirasta n. 15 minuuttia tai kunnes vaahto on hyytynyt.
Siivilöi jäähtyneen kakun päälle runsaasti tomusokeria.
Resepti:
Kakut ja muut omenaherkut
Ann-Kristin Hallgren
Kustannus-Mäkelä Oy, Karkkila 2005
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti