lauantai 12. maaliskuuta 2016

Torta di mele

Omenatorttu

6 annosta

3 dl        vehnäjauhoja
2            kananmunaa
2 dl        sokeria
1,5 tl      leivinjauhetta
2 dl        maitoa
50 g       voita
1 kg       omenoita

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoon ja lisää jauhot hitaasti sekoittaen. Lisää myös maito ja sekoita hyvin.

Sekoita joukkoon lusikalla kääntäen puolet omenasiivuista. Levitä seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (n. 22cm). Lado päälle limittäin loput omenasiivut ja lisää päälle voinokareita.

Paista uunissa 180°C noin 50 minuutin ajan. Tarkkaile kypsymistä, ja suojaa leivinpaperilla tai foliolla, mikäli uhkaa ruskistua liikaa päältä.

Anna omenatortun jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoilua. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti