lauantai 12. syyskuuta 2015

Peperoni Ripiene

5 annosta 

5-7       paprikaa
500 g    jauhelihaa
100 g    korppujauhoja
100 g    parmigiano-juustoa raastettuna
2          persiljanlehteä
2          valkosipulinkynttä murskattuna
150 g    pekonia tai salamia pieninä kuutioina
100 g    mozzarella-juustoa kuutioina
2          sipulia
            suolaa
            pippuria

Pese paprikat, leikkaa halki pituussuunnassa, poista sisukset ja kuivaa.

Peperoni ripiene
Kuullota sipulit öljyssä, lisää joukkoon jauheliha, silputtu persilja, valkosipuli, suola, jauhettu mustapippuri, pekoni/salami kuutioina sekä korppujauho ja parmigiano-raaste. Ruskista hyvin sekoittaen n. 7-10 min.

Täytä paprikan puolikkaat jauhelihaseoksella. Laita paprikat vieri viereen uunivuokaan (voit halutessasi ruskistaa parikoita pannulla ennen tätä). Lisää päälle mozzarella ja peitä vuoka foliolla. (Paprikoiden päälle voi myös laittaa tomaattimurskaa, joka on ensin maustettu sokerilla, suolalla ja pippurilla.)

Peperoni ripiene, tomaattimurskalla
Laita uuniin (180°) kypsymään, kunnes paprikat ovat melkein kypsiä, mutteivat kuitenkaan liian pehmeitä (n. 20 min.)

Tarjoa lämpimänä tai kylmänä sekasalaatin kera.

 

 

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti