lauantai 8. huhtikuuta 2017

Suppli di riso alla Napoletana

Riisipallot

6 annosta

300 g         risottoriisiä
1 rkl           voita
0,5 dl         tomaattisosetta
2                kananmunaa
1                mozzarellajuustopallo
50 g           parmesan-raastetta
                  oliiveja
                  vehnäjauhoja
                 

Keitä riisi suolavedessä. Jäähdytä riisi ja sekoita siihen pehmeä voi ja tomaattisose.

Sekoita joukkoon kevyesti käsin vatkatut kananmunat, parmesan-raaste ja mozzarella-juusto pieninä kuutioina (5mm).

Puristele riisiseoksesta noin lihapullan kokoisia palloja ja lisää niiden sisällä joko yksi isompi mozzarellakuutio tai kivetön oliivi. (Rooman alueella täytteenä käytetään keittokinkkua, Sisiliassa taas kinkkua tai aurinkokuivattua tomaattia.)

Pyörittele tiukaksi palloksi ka kierittele ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Uppopaista pallot kuumassa öljyssä kunnes ne saavat väriä.

Tarjoile lämpimänä.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti