sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Limoncello

Limoncello on sitruunalikööri, jota tuotetaan eteläisessä Italiassa erityisesti Napolinlahden ja Amalfin rannikolla mutta myös Sisiliassa ja Sardiniassa (Wikipedia).

Käytä kannellista lasi-, teräs- tai keraamiikka-kulhoa, koska muovi saattaa antaa makua. Käytä pohjana mahdollisimman vahvaa vodkaa, jotta sitruunan maku uuttuu kunnolla. Lopullisen juoman vahvuuden voit toki säätää mieleiseksesi lisäämällä vettä, kun muistat lisätä myös sokeria vastaavasti.

3          luomu-sitruunaa
1/2 l     vahvaa vodkaa (ainakin 60%)
1/2 kg  sokeria
1/2 l     vettä

Huuhdo ja kuori sitruunat. Ota kuoren sisäpinnasta "ylimääräinen" valkoinen kerros pois. Laita kuoret lasikulhoon ja kaada päälle 1/2 litraa vodkaa.

Anna muhia kannen alla 3vrk, siivilöi kuoret pois, lisää 1/2 litraa vettä, johon olet ensin liottanut 1/2 kg sokeria.

Anna tekeentyä kulhossa vähintään kaksi viikkoa ennen pullottamista. Kauniin kellertävän värin saat kun lisäät ennen pullotusta hiukan sahramia, mutta todella vähän ettei maku muutu.

Tarjoillaan hyvässä seurassa, jääkaappikylmänä ruoan jälkeen.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti