lauantai 6. lokakuuta 2018
Focaccia Pugliese
12 annosta
Pohja:
250g jauhoja 00
250g Durum-vehnäjauhoja
3 dl vettä
150g keitettyjä perunoita
1/2 rkl suolaa
4 rkl extra vergine -oliiviöljyä
15g tuoretta hiivaa
1 tl sokeria
Täyte:
300g kivettömiä mustia oliiveja
100g kirsikkatomaatteja
800g punasipulia
6 rkl oliiviöljyä, lisäksi oliiviöljyä paistovuoan ja focaccian voitelemiseen
3-4 anjovista (jos käytät suolaveteen säilöttyjä, huuhtele anjovikset huolella ja varmista, että niistä on selkäruoto poistettu)
kapriksia maun mukaan
suolaa, pippuria ja oreganoa maun mukaan
Aivan aluksi kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita sipuliviipaleet suureen kulhoon, jossa on runsaasti vettä, ja anna niiden olla siellä pohjataikinan valmistuksen ajan.
Valmista taikina kuten pizzataikina, mutta käyttäen yllä mainittuja aineksia ja määriä.
Kaada suurelle paistinpannulle öljy ja anna sen lämmetä hetken. Lisää sipuliviipaleet ja paista niitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Paistamisen lopussa lisää oliivit, kaprikset (nämä voi halkaista, jos et pidä kokonaisista kapriksista) sekä kokonaiset kirsikkatomaatit ja anjovikset. Peitä kannella ja anna makujen tekeytyä rauhassa.
Muotoile taikinasta kaksi samankokoista palloa. Tee palloista kaksi puolen sentin paksuista ympyrää, joista toisen halkaisija on 26 cm ja toisen halkaisija 28 cm.
Levitä suurempi (28 cm) taikinakiekko voidellulle 26 cm halkaisijaltaan olevalle vuoalle ja asettele taikina myös vuoan reunoille. Levitä täyte vuokaan taikinan päälle ja ripottele päälle oreganoa.
Peitä täyte pienemmällä taikinakiekolla. Käännä reunan yli jäänyt taikinareunus pienemmän taikinakiekon päälle haarukalla.
Tee hammastikulla reikiä focaccian päälle ja voitele runsaalla oliiviöljyllä.
Paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa riittää 180 astetta) noin 20 minuuttia kunnes pinta on saanut kullankeltaisen värin.
Anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua, mutta syö lämpimänä.
Tulosta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti