lauantai 30. tammikuuta 2016

Pinaattignocchit

8 annosta


Pinaattignocchit

800 g           perunoita (kiinteä lajike)
400 g           durumvehnäjauhoja
2-3               kananmunaa
80 g             parmigianojuustoa raastettuna
100-150 g    pakastepinaattia

                    jauhettua muskottipähkinää
                    suolaa

Kuori perunat, keitä suolalla maustetussa vedessä n. 20 min. Jäähdytä keitetyt perunat.

Soseuta perunat survimella tai perunapuristimella. Laita soseutettu peruna (perunalumi) sopivan kokoiseen kulhoon, lisää joukkoon vehnäjauhot, kananmuna, parmigiano, pinaatti, muskottipähkinä ja hiukan suolaa. Sekoita huolellisesti käsin.

Kun seos on pehmeää, mutta yhtenäistä, tee siitä tanko (halkaisija n. 1 cm) ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Jauhota taikinapalat, jotta ne eivät tartu toisiinsa. litistä taikinapalat kevyesti sormin.

Anna taikanapalojen vetäytyä n. 20-30 min.

Valmista salsa rosa ja keitä sen jälkeen gnocchit vähän kerrallaan miedosti suolatussa vedessä.

Kun gnocchit alkavat nousta pinnalle, nosta ne reikäkauhalla pois vedestä.

Tarjoile esim. salsa rosan kanssa. Sekoita gnocchit salsa rosan kanssa ja laita hetkeksi (n. 10 min) uuniin folioilla peitetyssä vuoassa.






Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti