Lihapullat tomaattikastikkeessa Livornelaiseen tapaan
5 annostaPolpette di carne - lihapullat
500 g sika-nauta jauhelihaa
100 g korppujauhoja
3 kananmunaa
150 parmigiano-raastetta
valkosipulin kynsi pieninä kuutioina
3 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl suolaa
1/2 rkl pippuria
2 dl maitoa
1/2 tl valkopippuria
persiljaa
Sekoita kananmunat jauhelihan kanssa kulhossa. Lisää parmigiano-raaste, korppujauho, maito, valkosipuli, suola, pippurit, oliiviöljy ja persiljasilppu. Sekoita taikina hyvin (käsin) ja pyörittele taikinasta lihapullia (hieman suurempia kuin "normaalit" suomalaiset lihapullat).
Laita lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200° n. 20 min.
Tomaattikastike Livornelaiseen tapaan
2 prk paseerattua tomaattia (à 500 g) (passata = paseerattu)
1 sellerin varsi
3 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
2 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
2 laakerinlehteä
6-7 basilikanlehteä
öljyä
1-2 dl vettä
lihaliemikuutio
Kuullota pieniksi kuutioitu sipuli, valkosipuli ja sellerinvarsipalat öljyssä kullanruskeiksi. Lisää paseerattu tomaatti ja anna kiehua 4-5 minuuttia sekoittaen. Lisää sokeri, suola, laakerinlehdet, mustapippuri, lihaliemi ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min.
Lisää aiemmin valmistetut lihapullat kastikkeeseen. Tarkista mausteet ja lisää tarvittaessa. Kypsennä edelleen n. 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä, jottei kastike tartu pohjaan. Hetkeä ennen tarjoilua lisätään basilika.
Tarjoile uunissa paistettujen lohkoperunoiden tai sekasalaatin kera. Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti