lauantai 14. maaliskuuta 2015

Sugo per le polpette alla Livornese

Lihapullat tomaattikastikkeessa Livornelaiseen tapaan

5 annosta


Polpette di carne - lihapullat

500 g     sika-nauta jauhelihaa
100 g     korppujauhoja
3            kananmunaa
150        parmigiano-raastetta
              valkosipulin kynsi pieninä kuutioina
3 rkl      oliiviöljyä
1/2 rkl   suolaa
1/2 rkl   pippuria
2 dl       maitoa
1/2 tl     valkopippuria
             persiljaa

Sekoita kananmunat jauhelihan kanssa kulhossa. Lisää parmigiano-raaste, korppujauho, maito, valkosipuli, suola, pippurit, oliiviöljy ja persiljasilppu. Sekoita taikina hyvin (käsin) ja pyörittele taikinasta lihapullia (hieman suurempia kuin "normaalit" suomalaiset lihapullat).

Laita lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200° n. 20 min.


Tomaattikastike Livornelaiseen tapaan

2 prk      paseerattua tomaattia (à 500 g) (passata = paseerattu)
1            sellerin varsi
3            sipulia
3-4         valkosipulinkynttä
2 tl         sokeria
              mustapippuria
              suolaa
2            laakerinlehteä
6-7         basilikanlehteä
              öljyä
1-2 dl     vettä
              lihaliemikuutio

Kuullota pieniksi kuutioitu sipuli, valkosipuli ja sellerinvarsipalat öljyssä kullanruskeiksi. Lisää paseerattu tomaatti ja anna kiehua 4-5 minuuttia sekoittaen. Lisää sokeri, suola, laakerinlehdet, mustapippuri, lihaliemi ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min.

Lisää aiemmin valmistetut lihapullat kastikkeeseen. Tarkista mausteet ja lisää tarvittaessa. Kypsennä edelleen n. 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä, jottei kastike tartu pohjaan. Hetkeä ennen tarjoilua lisätään basilika.

Tarjoile uunissa paistettujen lohkoperunoiden tai sekasalaatin kera. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti