lauantai 6. lokakuuta 2018

Torta rovesciata alle prugne e crema al limone



Sitruunakreemi:

1/2 l     maitoa
2          keltuaista
50g      voita
100g    sokeria
1/2       luomusitruunan mehu ja koko luomusitruunan kuori raastettuna
2 rkl     jauhoja 00




Sulata voi suurehkossa kattilassa. Ota kattila liedeltä.

Lisää voihin keltuaiset ja sokeri sekoittaen voimakkaasti vaahdottaen. Lisää vaahtoon sitruunankuoret ja jauhot siivilöitynä. Juoksuta sitten sitruunamehu ohuena nauhana vaahtoon koko ajan sekoittaen.

Laita kattila liedelle keskilämmölle ja lisää maito vähitellen ja samalla sekoittaen jatkuvasti.

Heti, kun kreemi alkaa kiehua, ota kattila pois liedeltä, ja sekoita kunnes kreemi on jäähtynyt.

Kakku:

10         luumua
120g     jauhoja
120g     maissitärkkelystä tai Maizenaa
4           kananmunaa
250g     sokeria
200g     voita
1 dl       maitoa
15g       leivinjauhetta

Pese luumut ja poista kivet.  Leikkaa luumut viipaleiksi ja laita odottamaan.

Laita leivinpaperi noin 23-24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.

Valmistetaan karamelli kattilassa: keitä 1 dl vettä ja 100g sokeria,  mutta ÄLÄ sekoita. Kun sokeri muuttuu kullanruskeaksi, valuta se kakkuvuokaan liikutellen vuokaa niin, että sokeri levittyy koko pohjalle. Ole varovainen, koska sokeri on erittäin kuumaa!

Levitä luumuviipaleet karamellin päälle keskeltä alkaen ympyrän muotoon tasaisesti koko pohjalle. Laita vuoka odottamaan ja laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Vaahdota sähkövatkaimella kananmunat, pehmennyt voi sekä loput sokerista pehmeäksi vaahdoksi.

Lisää jauhot ja maissitärkkelys siivilöiden ja samalla sekoittaen rauhallisesti sähkövatkaimella. Lisää edelleen myös maito.

Vasta kun uuni on lämmennyt valmiiksi, lisää siivilöiden leivinjauhe ja vatkaa voimakkaasti kahden minuutin ajan.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita hyvin.

Paista kakkua uunissa 40-45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla viimeisen 5 minuutin aikana.

Kun kypsyyttä kokeillessasi tikku on kuiva, ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä.


Kun kakku on jäähtynyt, aseta tarjoiluvati kakun päälle nurinpäin ja käännä kakku ylösalaisin tarjoiluvadille. Avaa kakkuvuoka varovasti ja poista pohja ja leivinpaperi.

Aseta jälkiruokalautaselle 1-2 lusikallista sitruunakreemiä ja sen päälle viipale kakkua. Tarjoile!



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti