lauantai 6. lokakuuta 2018

Caponata con filetto di salmone ai pepi e timo

4 annosta

4 kpl     lohifileitä à 150g
2           munakoisoa
2           sellerinvartta
1/2        punasipulia
2           kypsää keskikokoista tomaattia
40g       extra vergine -oliiviöljyä
20g       mustia kivettömiä oliiveja
20g       pinjansiemeniä
1 rkl      kapriksia
1 rkl      valkoviinietikkaa
1           nippu persiljaa hienonnettuna
1 tl        tuoretta timjamia
1 tl        sokeria
1 tl        viher- ja mustapippuria sekoitettuna
suolaa maun mukaan

Leikkaa munakoiso kuutioiksi. Pienennä sipuli ja selleri pieniksi palasiksi. Kuori tomaatit (kalttaa ne kastamalla kiehuvaan veteen niin kuori lähtee helposti) ja leikkaa kuutioiksi.

Laita pannulle öljyä ja paista öljyssä sipuli ja selleri. Yhdistä valkoviinietikkaan sokeri ja lisää pannulle. Kun etikka on haihtunut, lisää munakoisokuutiot, tarkista suolan määrä ja lisää vielä tomaattikuutiot.

Keitä reippaalla lämmöllä noin 10 minuuttia, mausta oliiveilla, pinjansiemenillä ja kapriksilla. Keittämisen lopuksi peitä kannella ja ota pois liedeltä.

Kaada (toiselle) pannulle öljyä sekä laita sekaan muutama murskattu pippuri ja lämmitä pannu melko kuumaksi. Kun öljy on kuumaa ja tunnet pippurien tuoksun, laita pannulle lohifileet.

Paista fileitä kunnes ne ovat kullankeltaisia molemmilta puolilta. Sammuta levy ja lisää timjaminlehdet sekä hyppysellinen suolaa.

Aseta kasvikset vuokaan ja asettele lohifileet kasvisten päälle. Ripottele hienonnettua persiljaa ja valuta ohuena nauhana öljyä päälle. Koristele muutamalla timjaminoksalla ja / tai persiljalla.

Tarjoile.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti