perjantai 28. syyskuuta 2018

Risotto mari e monti

Risotto, jossa on sieniä ja rapuja. 

4 annosta

80 g        rapuja
300 g      carnoli-riisiä
100 g      tuoreita herkkutatteja
1             pieni sipuli
50-60 g   rucolaa
½ tl         pieneksi pilkottua valkosipulia
1,5 l        rapujen kuorista (panssari, pyrstö ja sakset) keitettyä lientä tai kalalientä.
20 g        voita
½ dl        valkoviiniä
0,7 dl      oliiviöljyä
               suolaa ja pippuria
3 rkl        konjakkia


Keitä ravut ja erottele lihat eri kulhoon, sekä panssari, pyrstö ja sakset toiseen.
Valmista kuoriosita liemi keittämällä niitä hiljalleen ainakin 20 min. ajan 1,5 litrassa vettä, johon olet lisännyt 10 g suolaa ja kokonaisen sipulin. Siivilöi liemi ja pidä se lämpimänä koko risoton valmistuksen ajan.

Puhdista sienet ja leikkaa ne viipaleiksi.

Kuullota valkosipuli öljyssä kullankeltaiseksi. Lisää ravun lihat ja viipaloidut sienet ja anna ruskistua vielä pari minuuttia.

Lisää riisi ja anna sen paahtua koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan, kunnes se ei ole enää läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja heti, kun se on kokonaan haihtunut, lisää rapulientä yksi tai kaksi kauhallista kerrallaan. Laske lämpötilaa ja sekoita koko ajan kunnes liemi on kokonaan imeytynyt, jonka jälkeen lisää seurava kauhallinen lientä.

Kun risotto on kiehunut n. 12 min. lisää pesty ja pieneksi plkottu rucola. Jatka keittämistä vielä n. 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Ota kattila liedeltä ja mausta nokareella voita ja tilkalla konjakkia ja sekoita hyvin.


Tarjoillaan heti!



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti