lauantai 7. marraskuuta 2015

Herkkusienikeitto

 4 - 6 annosta


15 g     kuivattuja suppilovahveroita (150 g tuoreita)
2 rkl     öljyä (tai voita)

3 rkl     vehnäjauhoja (tai Maizenaa)
10 dl    kasvislientä
2 dl      kermaa
2          keskikokoista sipulia
            persiljaa
            yrttisuolaa

Pilko sienet ja sipulit, ja kiehauta ne öljyssä. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää kasvisliemi (sekä mahdollinen sienien liotusvesi). Anna muhia rauhassa pienellä lämmöllä.

Lisää kerma n. 15 min. ennen tarjoilua. Lisää yrttisuola ja silputtu persilja hieman ennen tarjoilua.

Jos haluat loiventaa sienien makua, käytä kerman sijaan 4 dl maitoa ja 1/2 pakettia Koskenlaskija-savuporojuustoa.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti