Sipulimuikut
6 annosta800 g pieniä muikkuja
3 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
Cipollata:
4 keskikokoista sipulia
3 rkl valkoviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
öljyä
suolaa
pippuria
Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipuli öljyssä, lisää suola, pippuri ja sokeri. Kun sipulit alkavat olla kullankeltaisia, lisää valkoviinietikka. Anna hautua kannen alla kunnen viinietikka on haihtunut.
Perkaa muikut, kuivaa ja leivitä vehnäjauhoissa, joihin on lisätty suola ja mausteet. Paista kypsäksi öljyssä.
Laita muikut tarjoiluastiaan ja levitä päälle cipollata.
Italiassa muikkujen sijaan käytetään anjovista (acciughe), miekkakalaa tai tonnikalaa.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti