lauantai 12. maaliskuuta 2016

Acciughe con cipollata

Sipulimuikut

6 annosta

800 g      pieniä muikkuja
3 dl         vehnäjauhoja
               suolaa
               mustapippuria
               rypsiöljyä paistamiseen


Cipollata:
4             keskikokoista sipulia
3 rkl        valkoviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa
1 rkl        sokeria
               öljyä
               suolaa
               pippuria

Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipuli öljyssä, lisää suola, pippuri ja sokeri. Kun sipulit alkavat olla kullankeltaisia, lisää valkoviinietikka. Anna hautua kannen alla kunnen viinietikka on haihtunut.

Perkaa muikut, kuivaa ja leivitä vehnäjauhoissa, joihin on lisätty suola ja mausteet. Paista kypsäksi öljyssä.

Laita muikut tarjoiluastiaan ja levitä päälle cipollata.

Italiassa muikkujen sijaan käytetään anjovista (acciughe), miekkakalaa tai tonnikalaa.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti