1 pellillinen, 12 palaa tai yksi pyöreä pizza
Pohja (perusohje):
Mozzarella-tonnikalapizza |
2 dl vettä
n. 5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Vaivaa taikinaa tasaiseksi, lisää lopuksi öljy ja tarvittaessa jauhoja.
Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (n. 30 min.). Lämmitä uuni 250°.
Painele taikinasta kuplat pois ja kauli siitä haluamasi muotoinen pizzapohja.
Täyte:
n. 1/2 prk tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl oreganoa
valkosipulia
200 g mozzarella-juustoa
2 prk tonnikalaa
Lisää tomaattimurskaan sokeria, suolaa ja oreganoa makusi mukaan. Levitä tomaattimurska pohjan päälle ja laita pohja uuniin hetkeksi, jotta pohja hieman esikypsyy ja saa väriä.
Ota pohja uunista ja lisää tonnikala sekä mozzarella (halutessasi voit lisätä myös sipulia renkaina). Laita pizza takaisin uuniin ja kypsennä.
Uunista ottaessa voit halutessasi lisätä pinnalle hieman oliiviöljyä. Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti