lauantai 8. marraskuuta 2014

Pizzalajitelma

6 palaa

Pohja:
25g          hiivaa

1,5 dl       vettä
1 rkl         oliiviöljyä
1 tl           suolaa
n. 3,5 dl   vehnäjauhoja

Täytteinä:
Rucola & parmankinkku & parmesanlastu

  • Rucola & parmankinkku & parmesanlastu
  • Oliivi & keittokinkku
  • Oliivi & keittokinkku & kananmuna
  • Tonnikala & herkkusieni
  • Tomaatti & tonnikala
  • Tomaatti & tonnikala & sardelli

Ja päälle mozzarellakuutioita.

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37°C). Murenna hiiva astiaan. Kaada neste hiivan sekaan ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää oliiviöljy ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan.

Vaivaa taikina notkeaksi jauhotetulla pöydällä. Laita taikina takaisin astiaan ja anna sen nousta peitettynä vedottomassa paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpiämään 200°C.

Oliivi-keittokinkku
Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja laita levy leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Taivuta ulkoreunaa hieman sisäänpäin koko matkalta. Pistele pohjaan reikiä esim. haarukalla. Tämä estää pohjaa kohoamasta liikaa paiston aikana.

Paista pohjaa ennen täytteiden lisäämistä uunin keskiosassa n. 10 min.  ("puolikypsäksi")

Lisää täytteet ja laita uudestaan uuniin ja paista n. 5 min. tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

Oliivi & keittokinkku & kananmuna

Tomaatti & tonnikala


Salami




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti