lauantai 8. marraskuuta 2014

Lasagne

12 annosta

Bolognese-kastike lasagneen:

300 g      jauhelihaa
1             porkkana
1             sipuli
1             valkosipulinkynsi
2 prk       murskattua tomaattia (á 500 g)
1 prk       tomaattipyre
               pieni pala varsiselleriä
               basilikaa
               öljyä

Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä. Kun sipuli on kullankeltainen, lisää porkkanat pieninä kuutioina ja samoin selleri. Lisää jauheliha ja anna ruskistua noin 5 minuuttia.

Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä hieman vettä. Anna hautua noin 20 minuuttia. Kastike saa olla löysää, koska nestettä imeytyy lasagnelevyihin.  Lisää lopuksi basilika.

Kun kastike on valmista, jatketaan lasagnen valmistusta. Kastikkeen lisäksi tarvitaan

1 kg       lasagne-levyjä
6            keitettyä kananmunaa viipaloituna
300 g     parmesaaniraastetta
300 g     keittokinkkua
0,5 l       kermaa
200 g     edam-juustoa

Laita kerros bolognese-kastiketta vuoan pohjalle ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Lisää levyjen päälle parmesaaniraastetta, kananmunaviipaleita ja suikaloitua keittokinkkua, sekä bolognese-kastiketta. Täytä vuoka näillä kerroksilla (esim. 3-4 kerrosta), mutta älä aivan täyteen, sillä lasagnalevyt turpoavat kypsyessään.

Paista uunissa 200° noin 30 min. Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti