12 annosta
Bolognese-kastike lasagneen:
300 g jauhelihaa
1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 prk murskattua tomaattia (á 500 g)
1 prk tomaattipyre
pieni pala varsiselleriä
basilikaa
öljyä
Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä. Kun sipuli on kullankeltainen, lisää porkkanat pieninä kuutioina ja samoin selleri. Lisää jauheliha ja anna ruskistua noin 5 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä hieman vettä. Anna hautua noin 20 minuuttia. Kastike saa olla löysää, koska nestettä imeytyy lasagnelevyihin. Lisää lopuksi basilika.
Kun kastike on valmista, jatketaan lasagnen valmistusta. Kastikkeen lisäksi tarvitaan
1 kg lasagne-levyjä
6 keitettyä kananmunaa viipaloituna
300 g parmesaaniraastetta
300 g keittokinkkua
0,5 l kermaa
200 g edam-juustoa
Laita kerros bolognese-kastiketta vuoan pohjalle ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Lisää levyjen päälle parmesaaniraastetta, kananmunaviipaleita ja suikaloitua keittokinkkua, sekä bolognese-kastiketta. Täytä vuoka näillä kerroksilla (esim. 3-4 kerrosta), mutta älä aivan täyteen, sillä lasagnalevyt turpoavat kypsyessään.
Paista uunissa 200° noin 30 min. Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua. Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti