lauantai 29. marraskuuta 2014

Aurajuusto-luumutäytteinen porsaan ulkofilee

6 annosta

1 kg      porsaan ulkofileetä
170 g    aurajuustoa (gorgonzola)
150 g    kuivattuja luumuja
100 g    Amerikan pekonia
1/2 dl  tuoretta/kuivattua rosmariinia hienonnettuna
2 rkl     öljyä paistamiseen
3/4 tl   suolaa
1/2 tl   mustapippuria  

Ota filee jääkaapista huoneenlämpöön n. 1h ennen kypsentämistä. Leikkaa filee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi. Laita filee työlaudalle pitkittäin ja leikkaa fileen oikealta sivulta viilto runsaan sentin korkeudelta siten, että kerros jää kiinni fileen vasempaan reunaan. Jatka leikkaamista kaarevasti alaspäin lihan loppuun asti. 

Levitä filee leikkuulaudalle. Peitä kelmulla ja nuiji se kevyesti tasaiseksi.

Ripottele suolaa ja pippuria fileen molemmin puolin. Levitä pinnalle aurajuusto/gorgonzola pieninä muruina. Lisää päälle luumut ja rosmariini sekä muutama pekonisiivu.

Halutessasi voit kääriä rullan ympäri muutaman pekonisiivun, jolloin rulla pysyy kosteampana ja maustuu paremmin.

Rullaa filee tiiviiksi pötköksi ja sido rulla. Ota n. 2.5 m paistinarua, solmi umpisolmulla fileen toiseen päähän sopiva lenkki, vedä narua n. 3 - 5 cm fileetä pitkin itseesi päin. Pidä tästä kohtaa kiinni sormella ja pyöräytä naru rullan ympäri. Kiepauta tämän jälkeen naru sormesi kohdalta narun ali. Jatka näin rullan loppuun asti. Sido pää tiukasti solmulla.

Ruskista rulla voi-öljy-seoksessa ja kääri folioon. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistilämpömittari paksuimpaan kohtaan.

Kypsennä uunissa 175°, kunnes fileen sisälämpötila on n. 70°. Anna fileen levätä hetken foliossa ennen viipalointia. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti