lauantai 6. lokakuuta 2018

Lasagne con gamberi e zucchine


8 annosta

20         lasagnelevyä
1l          bechamel-kastiketta
600g     kuorittuja katkarapuja
600g     kesäkurpitsoja
extra vergine -oliiviöljyä tarpeen mukaan
suolaa maun mukaan

Bechamel-kastikkeeseen:
1l          maitoa
120g     voita
110g     jauhoja 00
muskottipähkinää tai mustapippuria maun mukaan
hyppysellinen suolaa


Bechamel-kastike:

Lämmitä maito kattilassa keskilämmöllä. ÄLÄ kiehuta maitoa!

Sulata toisessa kattilassa voi matalalla lämmöllä.

Pidä kattila liedellä ja sekoita nopeasti vispilällä vatkaten jauhot voihin. Sekoita edelleen kunnes seos ruskistuu aavistuksen.

Lisää voi-jauhoseokseen ohuena nauhana lämmintä maitoa sekoittaen edelleen voimakkaasti, että kastikkeesta tulee tasaista eikä siihen jää "sattumia". Lisää hyppysellinen suolaa.

Lisää loppu maito ja hämmennä edelleen koko ajan. Nosta lämpötilaa ja jatka sekoittamista.

Heti, kun kastike alkaa kiehua, ota kattila lämmöltä ja jatka sekoittamista kunnes kastike on jäähtynyt. Näin pidät kastikkeen sileänä loppuun saakka.

Mausta muskottipähkinällä tai mustapippurilla makusi mukaan.

Lasagne:

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne pyöreiksi viipaleiksi. Kuori ja litistä valkosipulinkynsi. Paista kesäkurpitsaviipaleita pannulla tilkassa öljyä valkosipulinkynnen kanssa.

Lisää suolaa makusi mukaan ja jätä viipaleet paahtumaan muutamaksi minuutiksi. Kun viipaleet ovat valmiita, siirrä ne lautaselle odottamaan, mutta muista poistaa valkosipulinkynsi.

Lisää hiukan öljyä samaan pannuun ja paista kuorittuja ja huuhdeltuja katkarapuja korkeassa lämpötilassa 1-2 minuuttia.

Aseta suorakulmaisen noin 20x30 cm kokoisen vuoan pohjalle hiukan öljyä sekä muutama ruokalusikallinen bechamel-kastiketta.

Peitä vuoan pohja lasagnelevyillä ja ripottele päälle muutama lusikallinen paistettuja kesäkurpitsoita, katkarapuja sekä bechamel-kastiketta.

Levitä seuraava kerros lasagnelevyjä ja edelleen kesäkurpitsoita, katkarapuja ja bechamel-kastiketta. Jatka näin vuorotellen kunnes vuoka tulee täyteen.

Jätä viimeiseksi kerros kesäkurpitsoita, katkarapuja ja bechamel-kastiketta. Paista uunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen ajaksi alumiinifoliolla, jotta katkaravut eivät kuivu!

Paistamisen jälkeen anna lasagnen jäähtyä ja  vetäytyä noin 10 minuuttia ja tarjoile.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti