Karitsanpaisti
8 -10 annosta1,3 kg karitsan paistia
Marinadi:
6-7 valkosipulinkynttä
2,5 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1,5 dl balsamiviinietikkaa
3 laakerinlehteä
30 g rosmariinia
mustapippuria
suolaa
Marinoi paistia ainakin 3-4 tuntia silloin tällöin käännellen.
Marinadin balsamiviinietikka loiventaa mahdollista "villasukan makua".
Säilytä marinadi ja ruskista paisti pannulla kullanruskeaksi. Laita paisti uunivuokaan ja lisää päälle säästämäsi marinadi.
Peitä uunivuoka foliolla ja laita uuniin 170° noin 30-40min. Sisälämpötila max. 62°C
Liha saa jäädä sisältä punertavaksi.
Lopussa poista folio ja jatka kypsentämistä uunissa n. 5 min. Ota paisti uunista, siivilöi liemi ja anna paistin hieman vetäytyä ennen leikkaamista.
Leikkaa paisti viipaleiksi ja valele viipaleet paistiliemellä. Tarjoile sekasalaatin kera.
Voit myös tarjoilla lisänä punaviinikastiketta ja Gatto 'di patate.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti