lauantai 24. lokakuuta 2015

Sitruunainen Ricotta-torttu


120 g     voita
Sitruunainen Ricotta-torttu
2,5 dl     sokeria
1            vaniljatanko
              (tai 1 tl vanilliinisokeria)
3            sitruuna kuori raastettuna
4            munaa (eroteltuina)
5 dl        mantelijauhetta (200g)
250 g     Ricotta-juustoa


Koristeluun tomusokeria ja 2 rkl mantelilastuja.


Ota ainekset ajoissa lämpiämään huoneenlämpöön.

Pese sitruunat hyvin ja raasta keltainen osa kuoresta.

Tee vaniljatankoon viilto pituussuunnassa ja ota veitsenkärjellä siemenet talteen. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vanilliinisokeria.

Laita uuni lämpenemään 180°.

Erottele kananmunat eri kulhoihin.

Vaahdota ensin valkuaiset puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää 0,5 dl sokeria teelusikallinen kerrallaan samalla vaahdottaen. Vaahdota kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.

Vaahdota sitten eri kulhossa voi ja loput sokerista kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitruuna kuori ja vanilja. Lisää myös keltuaiset yksi kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita joukkoon myös mantelijauhe ja sen jälkeen ricotta.

Yhdista ensin kolmasosa valkuaisvaahdosta taikinaan varovasti käännellen. Lisää sitten loput valkuaisvaahdosta, mutta varo ylivatkaamasta, jottei valkuaisvaahto lässähdä.

Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunissa n. 45 minuutin ajan, kunnes kakku tuntuu kiinteältä ja on saanut väriä pinnalle.

Anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä.

Lähde: http://www.maku.fi/blogit/lunni-leipoo/sitruunainen-ricotta-mantelikakku Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti