lauantai 24. lokakuuta 2015

Broccoli "affocati"

8 annosta


1 kg     broccolia
1 dl      valkoviiniä
3-4       valkosipulinkynttä
0,5 dl   oliiviöljyä
50 g     vihreitä olivveja pieninä paloina
            suolaa ja pippuria

Pese broccoli ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat kannelliseen kattilaan miedolle lämmölle. Anna hautua ajoittain varovasti hämmentäen rikkomatta koostumusta.

Kypsennyksen puolivälissä lisää valkoviini, sekä hieman suolaa ja pippuria. Kun viini on melkein kokonaan haihtunut, öisää öljy valkosipuli ja oliivit. Hauduta muutaman minuutin ajan, jotta valkosipulin maku imeytyy broccoliin.

Tarjoa lämpimänä lisukkeena. Sopii tarjottavaksi myös kylmänä. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti