lauantai 14. maaliskuuta 2015

Tiramisukakku

Pohjana voi käyttää valmiita kakkupohjia tai tehdä pohjan Savoiardi-kekseistä.

Täyte

250 g     mascarpone-juustoa
1/2  l      kuohukermaa
2            munan keltuaista
2 rkl      sokeria
2 tl        vaniljasokeria
2 rkl      kaakaojauhetta
1 dl       vahvaa kahvia

Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kevyeksi vaahdoksi.
Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja lisää sen sekaan varovasti mascarpone-juusto.
Yhdistä seokset ja kääntele varovasti tasisen kermamaiseksi.

Kostuta alin kakkupohja kahvilla ja anna imeytyä hetken. Levitä mascarpone-kerma-seos kakkupohjan päälle. Lisää seuraava kakkupohja uudeksi kerrokseksi, kostuta se ja levitä taas päälle mascarpone-kerma-seosta. Kokoa kakku näin kerroksittain. Koristele kaakaojauheella.

Laita valmis kakku jääkappiin noin tunniksi. jonka jälkeen se on valmis tarjoiltavaksi.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti