Pohjana voi käyttää valmiita kakkupohjia tai tehdä pohjan Savoiardi-kekseistä.
Täyte
250 g mascarpone-juustoa
1/2 l kuohukermaa
2 munan keltuaista
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl vahvaa kahvia
Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kevyeksi vaahdoksi.
Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja lisää sen sekaan varovasti mascarpone-juusto.
Yhdistä seokset ja kääntele varovasti tasisen kermamaiseksi.
Kostuta alin kakkupohja kahvilla ja anna imeytyä hetken. Levitä mascarpone-kerma-seos kakkupohjan päälle. Lisää seuraava kakkupohja uudeksi kerrokseksi, kostuta se ja levitä taas päälle mascarpone-kerma-seosta. Kokoa kakku näin kerroksittain. Koristele kaakaojauheella.
Laita valmis kakku jääkappiin noin tunniksi. jonka jälkeen se on valmis tarjoiltavaksi.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti