lauantai 28. maaliskuuta 2015

Gorgonzolarisotto

5 - 6 annosta

1                  sipuli
                    oliiviöljyä
500 g           riisiä
8-10 dl         lihalientä
100-150g     gorgonzolajuustoa ( + parmesaania)
3 dl              valkoviiniä
                    (kermaa)
                    pippuria
                    parmesanjuustoa ja persiljaa koristeluun.


Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja keitä kokoon.

Lisää lihalientä vähän kerrallaan ja keitä aina kokoon samalla sekoittaen koko ajan. Sekoittamalla riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotto saa hyvän rakenteen.

Kun riisi on puolikypsää, lisää gorgonzola ja pikkuhiljaa loppu lihaliemi jatkaen sekoitusta. Jatka kunnes riisi on al dente. Risotto saa olla kattilassa löysähköä, sillä se jähmettyy jäähtyessään juuston vuoksi.

Koristele risotto parmesanjuustolla ja persiljalla ennen tarjoilua. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti